Förlåt chrillis ska också vara med på månd...

Förlåt chrillis ska också vara med på måndag, så jag kallar det myskväll istället för tjejkväll!!


Äntligen har jag fått lite sommar känsla! ...

Äntligen har jag fått lite sommar känsla! Dels med de fina vädret som vi har fått ta del av i två dagar, dels för att jag har varit hos morfar och dels för att jag har massa sommarkvällar framför mig!! Idag var jag en stund på TGI med gamla kunskapare, riktigt roligt!! Sen så blir det utgång i Malmö imorgon och tjej kväll på måndag!! Och grillfest i helgen. Åh jag älskar sommaren. Kan jag inte alltid ha denna energin?! Nu ligger min älskling bredvid mig och sover så det är nog dags för mig att göra detsamma! Imorgon kommer mamma och äter frukost ,sen blir det jobb mellan 13-18!! Godnatt! (:


torsdagen den 30 juni!

Godmorgon!
Idag är det torsdag och det är två dagar innan helg. Jag ska jobba hela helgen men sen är jag ledig måndag och tisdag. Mina planer för min vecka och kommande vecka består just nu av lilla torg med fina vänner från skolan, skeppsbron på fredag, på lördag ska jag på grillfest, på söndag ska jag ta det lugnt efter jobb. Sen på måndag ska jag träffa några vänner, vi ska laga mat hos mig och gå på bio, på tisdag ska jag träffa alexandra och sen tvätta. sen börjar jag jobba igen, då får vi se vad veckan bjuder på. Jag gillar min sommar, den består inte av så mycket fritid, men gillar mitt jobb och har gjort valet att jobba hela sommaren för att sen kunna vara ledig.
Veckan 30 är jag ledig och då ska jag, min pojkvän, hans pappa och hans lillebror ge oss ut på lite husbils roadtrip genom Svergie, förhoppningsvis får jag träffa min kusin då som befinner sig i Grebbestad.
Nej nu ska jag snart gå upp ur sängen och duscha för att sen ta bussen till jobb. Vädret är rätt så bra idag, så det blir nog en del att göra idag!

Snälla säg att denna fina sommarvärmen sta...

img_6982 (MMS)

Snälla säg att denna fina sommarvärmen stannar!! Nu ska jag till jobb efter fem dagar ledigt :)


Dag 6 - Min dag

Idag ska ni få höra om min dag i Ängelhom med mamma, morfar och majbritt!
En helt underbar dag. På schemat stod det Sofiero slott och en promenad i stan.


Jag utanför slottet som vår gamla kung hade som sitt sommarslott en gång i tiden.


Vi kollade på ingrids utställning, som bestod av bilder från deras tid.

Mamma utanför slottet.

Morfar och Majbritt utanför slottet.

Mamma vid havet.

Jag vid havet.

Prinsessornas gamla lekstuga.

Detta var nog en del av det som var deras köksträdgård.

Jag och Majbritt.


Jag utanför slottet igen.

Mamma utanför slottet.

Den gamla kungen.

När vi sedan åkte hem så åkte vi igenom viken och kollade på de fina husen och havet. Så underbart fint. När vi kom hem gick jag, mamma och Majbritt in till stan och jag fick med mig en ny kalender, en vit bh, trosor och två linnen sen så fick jag ett skinnfodral till min lilla dator och ett annat linne.
Tack mamma <3

TACK FÖR EN FIN DAG!

GRATTIS SÖTA LILLA ANNA SOM FYLLER ÅR IDAG <3

Dag 5 - vad är kärlek?

Björn gustafssons förklaring till var kärlek är; 

När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka, när du fnissar som en liten flicka.
När man känner nåt man cant deny, when the eagels fly over mountain high.
När all oro är som bortblåst och försvunnen, när simba återvänder i lejonkungen.
När man bara drar replik för att slippa krångla, min pappa är rik vill du hångla?
Om man spärrar upp sina ögon och tittar bakåt med huvudet ut, då ser man galen ut!
Det har egentligen inte hit och höra det är bara en grej man kan göra.
När jag dansat med Elin en sommarnatt lång och vi satt på en parkbänk, jag var kär hon drack rom.
När Elin sa att jag var den vackraste som finns, tittade in i mina ögon och kräktes på mina jeans.

Våga styr som en kapten, våga fall som ett löv, våga chansa och se hur det går. Vad är fegt, vad är mod, What is love, baby dont hurt me, dont hurt me no more.


Dag 3 - det här åt jag idag.

tyckte att det var en rätt så töntig titel, ingen bryr väl sig vad jag har ätit. Så här får ni en bild på godis, för det är precis det jag har hunnit äta.

Jag har varit uppe den ungefär 7.00 då Atlaz kom. Robins morbrors hund. Han är 8 veckor och trotsig. vid tolv idag ska vi tvätta sen ikväll ska vi iväg på midsommarfirande i staffanstorp.
Igår hade jag en riktigt bra dag med emelie, vi var först i stan och shoppade. Jag hittade dessa snygga byxorna,
Alltså ett par röda hög byxor med gudig dragkedja och ett par likadana i gröna. Är riktigt nöjd med dem, sen så köpte jag en body butter på body shop, men papaya doft, strumpbyxor, blommor till håret, och en riktigt snygg svart kofta med puffärm och knappar i armen.
när vi kom hem från stan så gjorde vi hemmalagad pizza, den blev inte så jätte god för vi hade bbq sås på. men men. Kvällen fortsatte med att vi åkte till Candy people och handlade godis och slängde oss i sängen och kollade på fim med robin. Vid nio kom Dennis så spelade spel, drack cider och shotade. en väldigt bra avslutning på kvällen. Tack för en bra dag Emelie, robin och Dennis.
GODIS FRÅN CANDY PEPOLE!
Ha en trevlig midsommar fina läsare!

Dag 3 - mina föräldrar

Mina föräldrar heter som jag skrev i tididare inlägg Åsa och Anders.
Mamma Åsa är lärare och Pappa Anders är hmm begravningsentreprenör tror jag att det heter.

Mina föräldrar betyder väldigt mycket för mig, och kommer alltid att göra det oavsett vad. De har lärt mig och lär mig väldigt mycket.

Vad är det bästa med mina föräldrar?
Det bästa med mina föräldrar är att de har format mig och uppfostrat mig till den människa som jag är idag. Det bästa med mamma är att hon väldigt hjälpsam, rättvis, generös och världens bästa mamma. Det bästa med pappa är att han är roligt, han är hjälpsam, även han rättvis, varmhjärtad och världens bästa pappa. Jag vet att alla säger att deras föräldrar är världens bästa, men jag har kommit fram till att mamma och pappa är världsbäst.

Jag har mina föräldrar att tacka för det mesta! 
 
Det har nästan alltid varit så att mamma och jag är väldigt lika. Vi tycker om att fixa och dona, vi har starka viljor och älskar att planera. Våra lika sidor gör att vi var dem som bråkade med varandra om något var fel. medans louise är väldigt lik pappa, de tar dagen som den kommer, har lika åsikter och detta medför att de bråkar med varandra. Men det gör ingenting för jag har kommit fram till att vi behöver bråka. alla människor behöver att bråka och det som gör att vi är en så bra familj är för att vi alltid blir vänner igen. Egentligen vill jag inte kalla det för bråk, utan mer en-situation-som-måste-lösas-enligt-allas-vilja.

Jag ser upp till mina föräldrar väldigt mycket. Mamma och pappa har alltid varit väldigt öppen hjärtade, har tagit hand om allt. De öppnar alltid dörren och hjälper alla som går att hjälpa. Det är en av alla anledningar till att jag älskar er.

Både mamma och pappa jobbar med människor och är väldigt duktig med människor. Oj det är nog värt att nämna att pappa precis har bytat jobb, tidigare jobbade han som vårdare.

Mamma och pappa har alltid eller som jag uppfattat det försökt att fylla en ryggsäck till mig och min syster som vi ska ta med oss när vi ska möta vardagen på egna ben. De har velat fylla med ryggsäcken med allt från en god uppfostran till minnen och glädje. Vilket de verkligen har lyckats med.

Minnen!
Jag har väldigt väldigt många minnen med mina föräldrar,
till exempel så kommer jag aldrig att glömma vår resa till kroatien, fem veckor i värme och kärlek. helt underbart. Jag kommer aldrig att glömma när vi var uppe hos farmor och farfar på camingen och hade egen husvagn. men mitt i natten så blev louise sjuk så jag och pappa fick gå in och lägga oss hos farmor och farfar istället. Andra minnen är när mamma hämtade oss på skeppsbron i sina rutiga pyjamasbyxor, INTE OKEJ när man precis har börjat få gå ut, eller när pappa hämtade mig, louise och mange efter en student när en nämner inga namn spydde hela vägen hem, när mamma och pappa satt uppe med mig i två timmar för att jag hade druckit för mycket och inte ville sova själv. Alla grillkvällar och självklart PETER LEMARC. mamma och pappa hade ordnat en helt fantastisk och minnesvärd dag när jag och min syster tog studenten. tack. Minnena för andra kanske inte låter som något speciellt, men de är viktiga för mig och mycket för mig.

PETER LEMARC är vår familjs stjärna, det räcker att jag hör hans namn så får jag den där känslan av att sitta och grilla i trädgården, lösa världens problem, lyssna på hans skiva och sjunga med i alla texter. KÄRLEK!

Mina vägledare, vänner, föräldrar- jag älskar er! 

Livet kan ändras väldigt fort, men det viktiga är att det förändras tillsammans med er. För då känns det tryggt.

Detta var en kort historia om min kärlek till mina föräldrar. Det inlägg passade ju bra med tanke på att mina föräldrar även har förlovningsdag idag! Grattis <3
 

dag 2 - min första kärlek

Min första kärlek.
Jag tänkte börja skriva om min officiellt första pojkvän, men på senare dagar och efter ett förhållande i 44 månader så har jag fått ett annat perspektiv på vad kärlek är.

Det började iaf med att jag gick i sjuan, hade precis börjat på denna högstadieskola och hade så otroligt roligt varje dag. Jag hade min bästa kompis natasha och min syster som jag i sjuan var med varje dag, men vårt otroligt härliga gäng utvecklade sig och snart var vi fler. Marie, Sophia, Mette, patricia, sofia osv. Natasha och jag gjorde allt tillsammans, och en dag när jag var hemma hos hemma så berättade hon för mig om mory, en kille som hon länge hade spanat in men aldrig direkt hade pratat med. Vi satt där på hennes säng och kom på ett sms som vi skulle skriva till honom för att se om han var intresserad av att kanske träffa oss. Vi kom på smset och förklarade för hennes föräldrar att vi bara skulle vara nere på gården och vi LOVADE att vi bara skulle hålla oss på gården. Men för att dölja för hennes föräldrar att vi skulle träffa honom så gick vi till gården bredvid. När han kom så var natasha med honom och så hade han med sig christian. Morys kompis som jag hade sett ett par gånger i skolan.  

Ja, efter ett par månader av en otroligt fin vänskap som jag än idag kan sakna för jag tyckte verkligen att den var så vilkorslös och fin så blev vi tillsammans. Och vi i efterhand så kan jag väl med handen på hjärtat förstått att det inte riktigt var kärlek. Eller så har jag bara kommit till en annan nivå i kärlekens otroligt fina stege. Detta var en början och när jag var 15 år så var jag otroligt kär i denna kille. Det var alltså Josefine <3 christian och Natasha <3 Mory. det varade inte så länge, egentligen så var det bara vi fyra som var bra vänner och kanske inte kärlek. Men det varade i fem månader och det var fem månader som jag fick veta hur en vänskap med lite kärlek ser ut. Fem månader och mitt första förhållande. haha. Gulligt.

Sen har jag den kärlek som jag skulle vilja nämna som den första riktiga kärleken och det är den till Robin. Ett par månader efter att jag blivit singel så var jag i skolan, eller rättare sagt så var jag och louise i en park och hade idrott. Hon berättade för mig att hon skulle träffa en kille efter skolan och frågade mig om jag ville följa med. Killen hade vi känt lite innan så jag följde med. Denna killen hade med sig en annan kille.  som jag tyckte var skiit snyggg. Jag skrev till en kompis och berättade om hur snygg jag tyckte att denna kille va, men jag kunde ju inte hoppas på att det skulle bli något mellan oss, mitt självkänsla var kanske inte på topp då jag kände mig som en 16 åring med tandställning och rättfärgat hår. Han var ju ändå snart 18 år. Men tiden gick och efter ett tag så fråga min syster om jag ville följa med hem till hennes kille och sova där. Jag fattade inte alls vad hon pratade om, vcad skullle jag göra där som femte hjulet? men mamma och louise lyckades övertala mig och en timme senare var vi hemma hos killen. Jag hade smsat med robin lite i veckan, så när jag såg honom hemma hos denna kille så trodde jag att jag skulle dö. sååå pinsamt, eller? Då hade Louise och hennes kille fixat så att han och jag skulle ses. Den helgen kommer jag aldrig glömma, jag sov över. SJÄLV. två helger senare efter att vi hade träffats ett par gånger osv. så blev vi tillsammans. den fjortonde oktober tjugohundra sju.
Nu har vi varit tillsammans i 44 månader och jag har verkligen fått uppleva vad kärlek är. Jag lär mig otroligt mycket av honom, och jag blir verkligen behandlad som en prinsessa. vi har varit i tunisien och turkiet, östersund och åhh. jag vet inte vad jag ska skriva för det är svårt att förklara hur jag känner och alla våra minnen.
Robin <3 Josefine!


Dag 1 - Presentera mig själv

Jag kommer nu i 30 dagar att ha en stående rubrik som jag kommer att skriva mitt inlägg om. Så nu kommer ni att få chansen att lära känna mig på riktigt, eller iaf genom bloggen. och idag ska jag presentera mig själv.

Mitt namn är Josefine. Jag har nästa precis ( eller det känns så iaf ) fyllt 19 år och är i mina bästa dagar, haha.
Jag har världens bästa familj som består av mamma Åsa, pappa Anders, tvillingsyster Louise, hunden Nemo, pojkvännen Robin och systers pojkvän Mange. En familj som jag älskar otroligt mycket, som har fått mig att bli den människan jag är. Alla har sina hemligheter, men oavsett hemligheter så kommer vi alltid att vara vi. Jag älskar er!

För en vecka sedan flyttade jag hemifrån, för tillfället är det bara över sommaren men det kanske blir en längre stund. Jag bor just nu i en av mina favorit städer och trivs som fisken i vattnet. Delar lägenhet med min älskling och jag älskar det. För en vecka sedan + dagar sedan tog jag studenten. det var magiskt.
Känslan av att springa ut från gymnasiet, springa ut från alla tårar, från alla läxor, från prov och från jobbiga inlämningar, samt att springa ifrån världens underbaraste lärare som jag ärligt kan säga är de bästa i världen, springa ifrån den otroliga tryggheten som finns på gymnasiet, det är någon annan som planerar dina dagar, det är någon som styr över alla läxor och plugga och att få träffa alla fina vänner som jag fått med mig från min tid på kunskap. Det var tufft samtidigt som det var en otrolig lättnad. En lättnad som innebär att framtiden är i mina händer och nu är det upp till mig att göra mitt liv till det bästa.

Jag har otroligt fina vänner som också är med och formar mig till den människa jag är, jag har vänner som ställer upp i ur och skur. Jag har fått fina vänner genom bland annat min gymnasietid, men även genom jobb, högstadiet och barndomsvänner. Jag har fått otroligt fina vänner i form av robins familj och släkt. Vänner som är äldre än mig, som har familj och som har upplevt mycket. Som är otroliga förebilder.

Kommer aldrig att kunna rabbla upp mina fina minnen med mina vänner, men allt från campagnefrukost i nian, till studenten, norge, turkiet, grekland, småland och fikor & konserter. kärlek.

Jag har min egen släkt som lär mig otroligt mycket, som formar mig och som hjälper mig. Minns speciellt när jag dansade i sönder min kusins cd spelare i båstad till ges, minns när jag var i österrike hos min andra kusin, kommer ihåg när jag ringde morfar för att fråga om råd när det gällde min första kärlek, morfar fina morfar, farmor och farfar som jag spenderar kvalitetstid med bland annat på skånes campingar. och emma, gina och fredrik som jag antingen med mycket kontakt eller lite kontakt ser upp otroligt mycket till och älskar att umgås med, mina yngre kusiner och kusinbarn som jag redan som små har fått följa, min moster, morbror och deras familj som är bäst på att vara en bra släkt.

Jag jobbar just nu på en glassbar, jag trivs otroligt bra! jag jobbar med underbar människor som varje dag lär mig något nytt. Jag träffar nytt folk varje dag som får mig att utvecklas som person.
om ett par månader ska jag gå min första dag på högskolan, men min ryggsäck som är fylld med mina fina minnen som jag kan minnas när det är jobbigt, min uppfostran från mina föräldrar och släkt, min vilja och min otroliga vision som kanske inte alltid blir som jag tänkt mig.

Min favorit musik som ligger mig varmt och hjärtat, Melissa horn & Lars winnerbäck. Jag vågar säga att två människor som jag absolut inte känner har hjälp mig och lärt mig så otroligt mycket.
Favorit filmer, forestgump & the guardian och självklart BAKSMÄLLAN.

Detta var en lång men ändå kort presentation om mig. Jag har drömt mig bort och hoppas att ni får lite grepp om vem jag är.

En bild på mig kanske?


FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN!

Tisdagen efter studenten, tisdagen efter slutet på gymnasie tiden och tisdagen efter min flytt till lund. det har hänt mycket på den senaste tiden och inte minst har jag tagit studenten. det var en lång dag som innebar allt från champagne, skratt och tårar.
dagen har varit efter längtad i minst tre år och planerad i månader. Kommer till exempel ihåg när vi bokade resan till Grekland och det var 100 dagar kvar, kommer ihåg när jag köpte min student klänning och det var 5 månader kvar och kommer ihåg hur jag den 9 juni satte klockan på 06.00 för att fixa mig till denna stora dag.
när klockan väl ringde så släppte ångesten över att jag inte kunde sova för JAG HAR TAGIT STUDENTEN!
jag och min syster fixade oss, vi tog bilder, åt en lätt frukost och fixade det sista här hemma. pappa följde med oss till champagne frukosten där vi möttes av god mat, fina studenter och en härlig stämning. Vi skrev i mössorna, tog bilder och skrek FÖR VI SKA TA STUDENTEN, FÖR VI SKA TA STUDENTEN FÖR VI SKA TA STUDENTEEEN, FYFAN VAD VI ÄR BRA! Vi satte oss sedan 35 stycken på bussen påväg mot stan, buss och halva malmö hade snart fått reda på att vi skulle ta studenten.

väl på skolan bemöttes vi av de andra studenterna, skratt, sång och våra fina lärare. Vi åt en god sommar buffe, skrev i mössor (igen) och skrattade. tack till niklas och joakim som följde oss hela dagen och tog bilder. våra fina lärare som jag en del av dem iaf vill ta med mig till högskolan hade skrivit en låt till oss som sammanfattade våra tre år på gymnasiet, det var magiskt och återigen magiskt.

När klockan väl slog 15.10 stod SP3A vid dörren, vi taggade, vi visslade och vi skrek. ÄNTLIGEN öppnades dörren och vi fick springa ut från tre år av svett, tårar och otroligt mycket plugg men samtidigt en härlig resan. Trots att jag skriver detta inlägg fyra dagar senaste så kallsvettas jag av känslan. underbart.

Vi hoppade upp på vårt pyntade flak, och åkte genom malmös gator i vetskapen att kunskapsgymnasiet äntligen tagit studenten. flaket är ett minne som jag aldrig kommer att glömma. det var gaaaaalet. det var härligt och det var peppande. när vi hoppade av stod pappa och robin redo med världens finaste bil. helt gaaaaalet fin. jag, louise, emma, robin och pappa hoppade in i bilen och åkte igenom stan för att sedan komma hem och möta fina vänner och släktingar. gaaaalet. NU HADE JAG VERKLIGEN TAGIT STUDENTEN!

Festen var helt fantastisk, det var underbart folk, det var god mat och det var en härligt stämning. tack till alla er som fixade denna dag så underbar. Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna tacka mamma och pappa, robin och mange för att ni gjorde denna dag helt underbar. det är helt obeskrivligt hur tacksam jag är.
festen avslutades på slagt där jag träffade andra godingar.

så var det dags för lördag och söndag som till största delen bestod av att jobba och flytta. nu är jag lundabo hela sommaren och det känns helt underbart. älskar min lägenhet och älskar att jag får bo med robin.

bilder kommer från studenten och grekland.


RSS 2.0